
DORSZ W ORZECHACH
By admin on 7 marca, 2020 in Przepisy
Ziemniaczki przygotowuję tak, jak w przepisie powyżej. Uwielbiam je w takiej postaci. Filet z dorsza myję i wycieram. Rozbijam jajko, dodaję do niego przypraw, wsadzam fileta do jajek. Orzechy nerkowca i sezam mielę tak, by można ich było użyć jako panierki. Rybkę wyciągam z jajka, panieruję w orzechach. Wsadzam do naczynia żaroodpornego i na 15min umieszczam w piekarniku, po tym czasie ściągam górę naczynia i ponownie wsadzam na 15min. Piekę w 170 stopniach. Na talerz oprócz dorsza kładę ziemniaczki, sałatę, cytrynę i całe orzechy nerkowca. Jako dodatek podaję sałatkę z rukolą, pomidorkiem koktajlowym i oliwką. Smacznego!
Dodaj komentarz