BURGER Z SOCZEWICY

BURGER Z SOCZEWICY

By admin on 7 marca, 2020 in Przepisy

Ziemniaki kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku około 60min w 180 stopniach. Soczewicę gotujemy, odcedzamy i studzimy. Następnie dodajemy ulubione przyprawy (ja dodałam chili, curry, pieprz) i jajko, mieszamy całość, tworzymy z niej kotleciki i obtaczamy w bułce tartej (możemy zastąpić mielonym siemieniem lnianym). Kotleciki smażymy na oliwie z oliwek, na koniec nakładamy plasterek żółtego sera i dajemy przykrywkę, by ser się ładnie rozpłynął. W tym czasie dusimy pokrojone w plasterki pieczarki. Burgera smarujemy hummusem, ozdabiamy ogórkiem, pieczarkami. Ze szpinaku, pomidorków koktajlowych i oliwek robimy sałatkę. Smacznego! ?

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o