BURGER Z BURAKA I FASOLI

BURGER Z BURAKA I FASOLI

By admin on 7 marca, 2020 in Przepisy

pokrój w bardzo malutką kostkę jednego buraka i cebulę, wymieszaj z oliwą, dopraw, wstaw w naczyniu żaroodpornym do rozgrzanego do 180stopni piekarnika na 25minut. W garnku wymieszaj 400g czerwonej fasoli z czosnkiem, skórką z limonki i chilli, zblenduj delikatnie (nie na gładką masę!). Wymieszaj buraka i cebulę z czerwoną fasolą, dodaj 150g ugotowanej wczesniej komosy ryżowej oraz jajko. Uformuj kotleciki, usmaż na maśle klarowanym. Podawaj z podgrzaną bułką (lub bez) i ulubionymi dodatkami. U mnie była to sałata, pomidory suszone, podsmażone pieczarki, świeży pomidor i ser mozzarella. Jako dodatek do burgera przygotowałam sałatkę z jogurtu, ogórka zielonego i czosnku. Smacznego! ?

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o