INDYK W CIEŚCIE FRANCUSKIM

INDYK W CIEŚCIE FRANCUSKIM

By admin on 7 marca, 2020 in Przepisy

Filety z indyka przyprawiam i robię w nich dość spore kieszonki, wkładam do nich żółty ser w plastrach i wcześniej przygotowany na patelni szpinak. Ciasto francuskie rozdzielam na grubsze paski tak, by można nimi było z dwóch stron „chwycić’ indyka. Na górze robię kokardkę bądź innego ciekawego zawijaka. Jest to możliwe, ponieważ ciasto francuskie fajnie się rozciąga. Na górze ciasta rozsmarowuję wcześniej roztrzepane jajko i posypuję sezamem. Brytfankę wykładam papierem do pieczenia, wkładam do niej swoje filety w cieście, piekarnik odpalam na 200 stopni i piekę około 45min. Ja podaję już bez ziemniaków, ryżu, czy innych, ponieważ danie samo w sobie jest troszkę kaloryczne. Jedyny dodatek to sałatka ze świeżych warzyw. Smacznego!

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o